Den Norske Sotozen Buddhistorden

Sacra Art Festival 16. – 21. mars. KILDEN teater og konserthus - Kristiansand

GODTFOLK PÅ SØRLANDET, KOM TIL KILDEN

Sacra Art Festival 16. – 21. mars. KILDEN teater og konserthus - Kristiansand

Sacra Art Festival tar opp tråden etter Kirkefestspillene i Kristiansand og den multireligiøse musikkfestivalen Sakral Festival i Lillesand. Kilden er som
institusjon trosnøytral og i utgangspunktet uten føringer i noen livssynsretning.Kilden skal være et hus for alle. Med utgangspunkt i religions- og livssynsmangfold, håper vi å bidra til å skape en livskraftig dialog mellom troens kunstuttrykk. Vi tror at et religiøst og kulturelt mangfold i Kilden kan bidra til økt forståelse, samhold og respekt.

Vi ønsker velkommen til nye opplevelser. Les hele festivalprogrammet: pdfSacraProgram.pdf

Ivar Skippervold Sokneprest, musiker og tekstforfatter | Organisator Marie T. Sørensen Prosjektleder Kilden Dialog

FANTASTISK ÅPNINGSKONSERT

Søster Marie Keyrouz  med Kristiansand symfoniorkester | Konsertsalen , Kilden|320,-

"Å synge, er som å be to ganger"» Søster Marie Keyrouz er født i Libanon i en katolsk maronitt-familie med tilhørighet i en bysantinsk melkittisk menighet, og synger like gjerne gregoriansk, arabisk eller klassisk musikk. Siden 1984 har hun jevnlig holdt konserter, og har turnert på alle kontinenter.

Søster Marie er professor i religiøs antropologi og musikkvitenskap ved Sorbonne-instituttet i Paris. Hun har også utdannelse innen religionsvitenskap og orientalsk og vestlig klassisk sang. Hun er grunnlegger av International Institute of Sacred Song i Paris. Søster Maries
konserter har fått strålende omtale i internasjonal media. La Presse trekker fram at hun har en stemme med tidløs ynde og at hennes sang er så vakker og intensiteten i hennes tolkning så sterk, at både troende og ikke-troende blir henført .

TIRSDAG 19. MARS Kl. 17
Foredrag Fiskeren Markus og Østens mystikk ved Professor emeritus Notto Thelle|Intimsalen, Kilden, billetter kr. 50,- Med sin teologiske forskning har Thelle engasjert seg i grenselandet mellom kristen tro, Østens religioner og moderne spiritualitet. Han er på leting etter et språk for tro som han selv kan identifisere seg med og som forhåpentligvis, gir mening for andre. Thelle har utgitt flere bøker og mottatt Brobyggerprisen (2007) og Emmausprisen (2009).

Dernest fremfører Zen-buddhistiske munker og nonner fra Sotozen Ordenen innslag hentet fra buddhistisk messe, samt en urfremføring av buddhistisk lovsang på norsk. Dette er muligens første gang i Norge at buddhistiske munker fremfører denne type lovsang.

 

Telefon Ordenskontoret: 38 62 60 38 • Mobil: 908 58 838 • Postboks 794 - 4666 Kristiansand • Org.nr. 987 918 284