Den Norske Sotozen Buddhistorden

Hver dag er en hellig-dag!

På vårt lille tempelkjøkken har jeg sørget for at de nye lovsangbøkene inneholder plastlomme med cd.
http://www.sotozen.no/butikken Den ellers så fredfulle stemningen blir rett som det er avbrutt av nyhetene om terroranslaget i Stockholm som summer i bakgrunnen. Vi tenner lys og røkelse og våre tanker går naturlig nok til alle berørte i denne tragedien. Livet er for mange komplisert og vanskelig, og jeg er overbevist om at det ikke står skrevet i noen hellige skrifter at det blir bedre med hat og vold.

I Dhammapada sier Buddha:
Vers 131: «Den som søker sin egen lykke ved å skade andre som også ønsker å bli lykkelige, han vil aldri noen sinne finne lykken».
Vers 134: «Om du kan forholde deg stille og fredelig som en bjelle som ikke lager lyd, da vil du i sannhet nå den hinsidige visdom, for du har all forbitrelse utslettet».

Broder Såzen spurte meg nettopp om hva som gjør meg lykkelig. Og jeg svarte at det er å være til nytte. Det er mange måter å være til nytte på. En enkel og god ting dersom du er interessert i zen og zenbuddhisme, er å bli medlem hos oss. Det er helt gratis og gjør at vi blant annet får tilskudd fra staten til å utvikle gode prosjekter. Fredag formiddag hadde vi veiledning for 8 studenter fra Universitetet i Agder som skal bli religionsfaglærere i skolen. For å være til nytte og hjelp må vi først ville det, så må vi gjøre det. http://www.sotozen.no/bli-medlem


La oss være gode med hverandre!
Vennlig hilsen søster Anjun
Buddhistprest i Den norske sotozen buddhistorden.

Telefon Ordenskontoret: 38 62 60 38 • Mobil: 908 58 838 • Postboks 794 - 4666 Kristiansand • Org.nr. 987 918 284