Den Norske Sotozen Buddhistorden

Den årlige samlingen i Paris

Den årlige helgesamlingen for ordenens prester og etter hvert også lærere ble som vanlig avholdt i La Gendronniere kloster utenfor Paris. Etter morgenzazen, messe og frokost var årets tema «Transmisjonen», et sentralt ritual som har blitt gitt fra mester til elev i kanskje mer enn 1000 år. Zenmester og tidligere biskop i Europa Imamura roshi stod for undervisningen. På det årlige konsilet (prestemøte) ble det diskutert deler av regelverket for prester registrert i Europa, mulighet for studier og praksis i Europa som gir studiepoeng og 2017-markeringen av 50 år med Sotozen i Europa. Det ble også redegjort for fremdriften av et digert Sotozen klosterprosjekt i California. Dette kan følges på Fb-siden Tempyozan Zen Project.

Ellers så traff jeg munker og nonner som hadde vært innom Toshoji kloster og praktisert der hvor søster Anjun studerer. De er alle sammen glade på hennes vegne for at studiet går mot en slutt så hun kan komme tilbake og bruke kompetansen sin her hos oss.Etter noen dager med vegetarkost var det godt å komme tilbake til fiskepinner og kalkunburger!

Det er vekst og fremgang også hos oss. Med rekordmange medlemmer så langt i år tror vi fast bestemt at vi sammen kan etablere et flott tempel med en god praksis.

http://www.sotozen.no/informasjon/bli-medlem/

Alt vel! broder Sozen

Telefon Ordenskontoret: 38 62 60 38 • Mobil: 908 58 838 • Postboks 794 - 4666 Kristiansand • Org.nr. 987 918 284