Den Norske Sotozen Buddhistorden

Vårt tempel i Buddha, Dharma, Sangha

Vi får en del henvendelser om hva som foregår i Bugakuji, som tempelet i Kristiansand heter. På grunn av størrelse er det hverken plass til så mange mennesker eller aktiviteter som vi ville hatt med et større sted. Utover våre tirsdagssamlinger med kveldsmesse, meditasjon og te, er det ikke uvanlig at folk tar en tur innom. I mange år har vi tatt imot studenter fra UIA eller universiteter og høyskoler andre steder i landet, som enten har buddhisme som en del av et religionsstudium eller som skal bli lærere. Det er heller ikke uvanlig å ha journalister på besøk eller mediestudenter som ønsker å filme som en del av en oppgave.

Med den økte interessen for zen og buddhisme opplever vi at flere og flere ønsker en innvielse og motta et buddhistisk navn.
På kontoret mangler det aldri på oppgaver. Gjennom Facebook og e-post er vi daglig i kontakt med medlemmer og andre som har spørsmål til oss eller vår praksis, eller ønsker å kjøpe noe av det vi har for salg. I tillegg til alminnelig kontorarbeid som registrering av nye medlemmer, og koordinering av prosjekter, skal det holdes orden i regnskaper og styresaker for både Ordenen og Stiftelsen. Som en del av en internasjonal orden har vi løpende kontakt med europakontoret som ligger i Paris og hovedkontoret som ligger i Tokyo.
Vi ser frem til å kunne flytte inn i en eiendom som kan bruksendres og utvikles til å huse flere mennesker og daglige aktiviteter. For å klare dette trenger vi flere medlemmer. Vi trenger også hjelp med å være på utkikk etter en eiendom som kunne passe. Det er bare å ta kontakt med oss på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Buddha - Dhammapada vers 195

Lykke er at en Buddha er født.
Lykke er Dharma, den sanne læres ord.
Lykke er et harmonisk fellesskap.
Lykke er et handlekraftig fellesskap.

Alt vel!

Telefon Ordenskontoret: 38 62 60 38 • Mobil: 908 58 838 • Postboks 794 - 4666 Kristiansand • Org.nr. 987 918 284