Den Norske Sotozen Buddhistorden

Å leve i en vanskelig tid

Fra tid til annen vil de aller fleste av oss oppleve tider som er vanskelige og spesielt utfordrende. Slik har det kanskje alltid vært til alle tider, og i alle kulturer. Ekstreme religiøse grupper i Syria, Irak og Somalia legger nå land øde og tvinger millioner av mennesker på flukt. Det virker som Buddha har rett, nok en gang, når han sier:

«Det er enkelt å gjøre det som er ondt og som bare skaper elendighet. Men virkelig vanskelig er det å gjøre det som er nyttig og godt».

Så lenge ikke vi som befinner oss på åpent hav, om bord på en overfylt gummibåt med barn på armen, har vi kanskje både tid og anledning til å være oss selv bevisst et høyere tankesett. De aller fleste flykningene som er her og som kommer, ville mye heller leve trygt og godt i eget land. La oss derfor være gode menneske, gode naboer og gode buddhister. La oss minnes Buddhas ord, og praktisere den og meditere (zazen).
Ethvert møte med et annet menneske er en mulighet til å sette oss selv litt til side. Kanskje når vi setter oss selv litt til side, er det at vi oppdager det beste i oss.
La oss ønske alle levende en riktig god helg. _/I\_
http://www.sotozen.no/informasjon/bli-medlem/

 

Telefon Ordenskontoret: 38 62 60 38 • Mobil: 908 58 838 • Postboks 794 - 4666 Kristiansand • Org.nr. 987 918 284