Den Norske Sotozen Buddhistorden

Takk for et fantastisk samarbeid

Forleden lokket vi komponist, musiker og pedagog Vidar Bø til tempelet. Her ventet Myånin Tveter for å overrekke blomster på vegne av lovsangkoret og styret i ordenen. Vi ønsket å takke for en fantastisk jobb og synes det er veldig stas med de nye sangene som vi gleder oss til å bli godt kjent med.


Det har gått to år fra vi startet prosjekt «Lovsanger» til vi i dag har et prøvetrykk av boken. Nå gjenstår arbeidet med innspilling av en CD. Lovsangkoret går i studio i februar/mars, så håper vi at innspillingen går unna.


Vi spurte medkomponist Vidar Bø om en kommentar til prosjektet.
«Dette er vel et ganske unikt prosjekt tenker jeg. Jeg har ikke hørt om noe liknende her i landet. Jeg er selvsagt godt kjent med norske salmer, men buddhistisk lovsang fra en Japansk tradisjon var helt ukjent for meg. Det var spennende og eksotisk, men samtidig kunne jeg også høre et tonespråk som går igjen, for eksempel hos Edvard Grieg. Utfordringen lå i å finne en plattform hvor norsk og japansk musikktradisjon kunne møtes på en naturlig måte. Med teksten og dens sakrale innhold i tankene, skred vi frem note for note. Noen ganger lo vi litt når det ble vel nasjonalromantisk, eller når vi forsvant i asiatiske fraseringer. Såzen har jo studert og praktisert ordenens lovsangtradisjon i japanske klostre, noe som var et nyttig og viktig element i prosessen. Det har vært moro å få være med og jeg håper at arbeidet kommer til nytte. Ja, og så gleder jeg meg selvsagt til å høre resultatet på CDn».


Med takk til Vidar så fortsetter vårt arbeid i lovsangkoret, orden, stiftelsen, oversettergruppen og Sotozenutvalget.


Med ønske om alt vel når vi nå er inne i årets mørkeste tid.

 

Telefon Ordenskontoret: 38 62 60 38 • Mobil: 908 58 838 • Postboks 794 - 4666 Kristiansand • Org.nr. 987 918 284