Den Norske Sotozen Buddhistorden

Med hjerte for Paris

Årets tre timers seminar ved Agder folkehøyskole ble avsluttet med «Hjerte for Paris». Seminaret handlet denne gang, som før, om Buddhas lære, buddhistisk kultur og tradisjon. Men i dag våknet vi alle til grufulle bilder fra «Lysets by» som berører oss og som vil prege oss i lang tid fremover.En terrorhandling hvor 140 uskyldige er skutt og sprengt til døde, og med over 300 på sykehus.

Muslimske ledere verden over har tatt avstand fra denne voldelige ekstremismen, og noen trøst er det neppe at IS har påtatt seg skylden.

Vi retter vår medfølelse til alle våre franske venner som nå lever i angst, sorg og fortvilelse. På vårt tempels alter tennes lys og ofres røkelse ved den franske trikoloren, flagget som var en kilde til inspirasjon til fargene i vårt norske flagg.


Som vi lærer å glede oss på andres vegne, er det en like viktig egenskap å utrykke medfølelse når noen har det vondt og vanskelig.
Ingen av oss kan forhindre at noen velger å leve i den villfarelsen om at voldshandlinger kan belønnes eller bidra til en bedre verden.

La oss derfor, i enda større grad, sørge for at vi lever med tanke for hverandre på tross av tro og tradisjon.


I Dhammapada vers 185 sier Buddha:
«Å la være å skade og fornærme noen, å overholde den grunnleggende moralske norm, å spise med måtehold og leve et liv i ro og fred, og vær deg bevisst et høyere tankesett – Dette er Buddhas lære».

Telefon Ordenskontoret: 38 62 60 38 • Mobil: 908 58 838 • Postboks 794 - 4666 Kristiansand • Org.nr. 987 918 284