Den Norske Sotozen Buddhistorden

Ny bok om koan

I zen er buddha-bevisstheten fundamentet og ingen-inngangen veien inn. Så hvordan kommer man seg gjennom en ingen-inngang? Det er sagt at inntrede ikke skjer gjennom stilling og stand, for det ytre er forbigående. De som forsøker å nærme seg ingen-inngangen gjennom andres erfaringer, er som en som forsøker å slå månen med en kjepp eller klør skoen istedenfor foten.

Zen-studenten befatter seg med ingen-inngangen. Den som trenger gjennom denne barrieren vil, i følge Wumen, forene seg med zen-mestre til alle tider.
Wumenguan er en av de mest populære koansamlingene, den er kortfattet og konsis i formen, samtidig som den er konsentrert og nyansert.

Rune Ødegaard inviterer med denne boken også et norsk publikum til å ta del i zen-visdommens nøkler. Arbeidet med denne boken legger til rette for å levendegjøre koanene i livene vi lever, og slik la dem bidra til å bryte mentale fikseringer og la livet blir levende bevegelse i det evige øyeblikket
Boken kan bestilles her, og prisen er 200 kr + porto
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon Ordenskontoret: 38 62 60 38 • Mobil: 908 58 838 • Postboks 794 - 4666 Kristiansand • Org.nr. 987 918 284