Den Norske Sotozen Buddhistorden

Om butikken

Utvalget vårt er foreløpig ikke så stort. Før vi utvider assortimentet må vi vite hva du ønsker eller har behov for. Det aller meste kan vi nok skaffe til veie, både med god kvalitet og til en overkommelig pris. Vi benytter Ordenens leverandører i Japan.

VED BESTILLING:

Overfør beløpet til SOTOZEN STIFTELSEN konto.nr.: 3000.18.18739 og merk overføringen med navn + varen du bestiller.
Send oss en e-post med: varen, navn og adresse til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  Takk for bestillingen.

FORM OG FORMLØSHET

Form 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

150 sider, bokinnbundet. Boken tegner et bilde av en zen-praksis som har vært praktisert i over 2500 år, gjennom India, Kina, Japan og nå i Norge. Du kan lese en tilhørende historie før hoveddelen med de seks klassiske Mahayana-tekstene. Disse gir oss et unikt vindu inn i klasserommene til noen av historiens store zen-mestere. De to indiske er: Hjertetalen - Prajñāpāramitā Hṛdaya Sūtra og Diamanttalen - Vajracchedikā Prajñāpāramitā Sūtra. De kinesiske er: Troens bevissthet - Hsin-hsin Ming og Oppvåkningens lovsang - Zhengdao ge. De japanske er: En anbefaling om å praktisere zazen - Fukan Zazengi og Det fundamentale ved zazen - Zazen Yōjinki. Det er også et kapittel om zazen som metode, samt en liten selvbiografi. De fleste av disse tekstene har ikke tidligere vært utgitt på norsk.
Kroner 295,- inklusive porto i Norge. Kroner 320,- inklusive porto i Europa.

ZENBUDDHISTISKE LOVSANGER

Lovsangbok pub

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Boken som er den første av sitt slag i Norge, muligens i hele Europa, er på 52 sider og forteller litt om vår ordens lovsangtradisjon. Vi presenterer 10 sanger på norsk med notasjon, samt alle tekstene med nærmere forklaring. I en plastlomme i bokens omslag følger det med en CD. Boken er produsert på oppdrag av Den norske sotozen buddhistorden, tekst og komposisjon Såzen Larsen – komposisjon og notasjon Vidar Bø.
Kr. 260,- inklusive porto

CD – ZENBUDDHISTISKE LOVSANGER

CD  lovsanger pub

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er den samme Cd-en som kommer med boken «Zenbuddhistiske lovsanger». Vi presenterer 10 sanger på norsk. Kr. 120,- inklusive porto

BUDDHISTISK FLAGG

IMG 2118

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Kr. 300,- inklusive porto (i Norge)

Vi har tatt inn et lite parti flagg fra Japan. Størrelse 78 cm x 103 cm.
Flagget har forsterkede hjørner med snorer. Fargene i flagget kaller vi for "liturgiske farger" og går igjen i blant annet tekstiler som du finner i et tempel. En abbed eller abbedisse i Sotozen ordenen vil ved ulike anledninger benytte kåper og kapper i fargene gult, rødt, hvit og lilla.
De vertikale stripene symboliserer: Fred på jord til evig tid. De horisontale stripene bærer disse betydningene: Grønn – Medlidenhet Safrangul – Middelveien Rød – Nåden Hvit – Frelsen og Lilla – Visdom

50 FORTELLINGER OM BUDDHA

Kun kr. 280,- inklusive porto (I Norge)

Om boken
Boken presenterer et knippe fortellinger om prinsen fra kongeriket Shakya som ble den historiske Buddha. Vi følger Buddha gjennom hele hans liv som menneske på jorden – fra den mirakuløse fødselen og oppveksten som prins til oppvåkningen og et langt liv som læremester. To av Buddhas taler, den første og den siste, danner rammen omkring læren, Dharma. Læren handler om å søke i oss selv den visdom som gjør oss til en opplyst Buddha. En Buddha er et opplyst menneske som i kraft av sitt oppmerksomme nærvær viser medfølelse og respekt for alt liv. Buddha brukte 45 år av sitt liv på å undervise læren og etablerte Sangha, et stadig voksende felleskap av munker og nonner. I boken blir vi kjent med sentrale personer og steder i buddhismens historie. Du finner 32 vakre illustrasjoner sammen med bilder fra noen av buddhismens hellige steder i India.

Ny bok i butikken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BUDDHA ANHENG

Kun kr. 175,- pr. stk. inklusive porto.

Et stilig, moderne og originalt anheng, spesialdesignet for oss.
2cm - gullforgylt, symboler i 3D på begge sider og sort justerbar silkesnor.
Anheng til deg selv eller flott gave til en god venn.

Anheng - Buddha

Anheng velsignelse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvorfor er anhengene velsignet?

For mange buddhister og munker og nonner spesielt, er ikoner av Buddha ikke bare interiør eller pynt, men et symbol på noe høyverdig og hellig. Ved velsignelsens ritual ble anhenget insensert (plassert over røkelse), samtidig som den hellige skrift og bønn for glede og tilfredshet resiteres. Slik blir anhenget mer enn bare en gjenstand.

 

ORDENENS OBSERVANS

 Observans  

 

 

 

 

 

 

 

 kr. 280,- inklusive porto

Ordenens Ordinans er på 250 sider og bokinnbundet. 1. utgave ble ferdig i anledning 10-års jubileet i 2012. Revidert utgave ble publisert i august 2017. Den anses som en av våre viktigste publikasjoner. Denne boken er en orientering om ordenens oppbygning, regler, praksis, tjenester, troslære osv. Det er mulig at vi er den eneste buddhistiske organisasjonen i Norge som presenterer seg på denne måten.
Den kan også lastes ned helt gratis, se øverst på hovedsiden.

 

TEKSTBOKEN

Tekstbker Kr. 250,- inklusive porto

Teksboken er bokinnbundet, 174 sider og med to sorte sideskillesnorer. Fra de tidligere tekstbøkene er det er gjort et interessant tillegg i forbindelse med Hjertesutraen. Boken består av tekster, sutra og mantra som benyttes i vår Orden. Disse skriftene resiteres ved messer, riter og i vår daglige zen-buddhistiske prtaksis. I innledningen finner du litt om buddhismens historiske vandring fra Shakyamuni Buddhas tid i India, gjennom Kina og Japan. Boken er skrevet for et norsk publikum og inneholder flere kart og bilder av historiske personer. Boken er først og fremst ment å være til nytte ved religiøs praksis og i studier. For første gang finnes litteratur på norsk som presenterer liturgiske tekster som blant annet benyttes ved zenbuddhistisk morgenmesse, dagmesse og kveldsmesse. Boken er et oversettelsesarbeid av buddhistprest og spesialpedagog Såzen Larsen Osho.

 

CD

CD  Kr. 142,- inklusive porto

Det en glede å kunne presentere et utvalg av ordenens liturgiske tekster på en CD. Cden inneholder 12 spor: 1. Åpningsklokker - 2. De ti edle bud - 3. Bekjennelsen - 4. Den trefoldige gjenløselse - 5. Hannya shingyo - 6. Hjerte sutra - 7. Relativ og absolutt like - 8. Dai hi shin dharani - 9. Den søte nektar port - 10. De tre juveler - 11. Handlingens kriterium (innstiftelse) - 12. Bordvers (ordinært).

 

KLANGBOLLER

 KlangbollerKr. 790,- inklusive porto

Klangbolle i flott japansk kvalitet. Selve bollen har en diameter på ca. 9 cm. Puten fås kun i rødt og burgunder. Foten, krybben og klangstaven er i tre.

 

DHARMAKRANS

 DharmakransKr. 235,- inklusive porto

Dharmakrans (armbånd) i flott japansk kvalitet. Laget av mørkerødt sandelltre. Kikk igjennom hullet, opp mot lyset, og se en mediterende Buddha.

 

ZAFU

 DSCF0230Kr. 500,- inklusive porto

Zafu (zazenpute) leveres i sort dongeristoff. Du fyller den selv (vi anbefaler syntetisk ull) da det gjør den enklere og rimeligere å sende. Våre zafu lages av Myånin og kan kontaktes direkte på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller mobil nr: 97 65 56 05.

 

TIL ET SOTOZEN HJEMMEALTER

BUDDHAIKON

 Ikonet   Hjemmealter 

                                                                                  Eksempel

Et hjemmealter-sett på fire deler. Spesialpris om du bestiller alle fire delene Kr. 990,- inklusive porto.
1) Buddhaikon - Et virkelig flott ikon 30 x 70 cm. Buddha er fra en original statue i ypperlig trearbeid, dekket med gull. Denne finnes det bare en av og originalen står på høyalteret i Bugaku Zen Tempel i Kristiansand. Stauen er fotografert av mesterfotograf Margretha og er montert på et utsnitt av et fotografi av en abbedskappe. Prisene er uten ramme. Teksten nederst på ikonet: Shakyamuni Buddha, Født i Kapilavatsu. Opplyst i Magadha. Underviste i Varanasi. Steg inn i Nirvana i Kuchinagara.  Kr. 150,-  Ved kjøp av to stykker kr. 200,- inklusive porto

 

ANTEPENDIUM - UTSOLGT men venter ny bestilling!

 AntependiumKr. 285,- inklisuve porto


2) Antependium (trekant-duk i en slags silkefinish) i rødt og gull, 47 cm bredt. Ordenens symboler i gull.

 

RØKELSESBOLLE - UTSOLGT men venter ny bestilling!

RkelsesbolleKr. 830,- inklusive porto

3) Røkelsesbolle med topp i mørkebrun bronseaktig finish. 12 x 9 cm. Kan fylles med aske eller dekorsand.

 

RØKELSE

RkelseKr. 285,- inklusive porto

4) Meget god kvalitetsrøkelse fra Japan. 1 pakke 80 gr.

 

BÆRENETT

 Brenett  Kr. 55,- inklusive porto

Bærenett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telefon Ordenskontoret: 38 62 60 38 • Mobil: 908 58 838 • Postboks 794 - 4666 Kristiansand • Org.nr. 987 918 284